Menu:

Jedinečný zážitek s paellou

Zkoušíte rádi zahraniční recepty a hledáte novou inspiraci pro Vaše vaření? Svou lahodnou chutí a často originální vůní Vás určitě zaujme španělská kuchyně, která se může pochlubit také svou bohatou minulostí. Španělská kuchyně patří rozhodně k těm středomořským kuchyním, které stojí za Vaše ochutnání. Španělská kuchyně je silně ovlivněna svou historií a najdete v ní, jak prvky stravování Arabů a Židů, kteří dlouho na Pyrenejském poloostrově pobývali, tak znaky kuchyně nového světa, neboť Španělsko dlouhá staletí patřilo k předním kolonizátorům v Americe. Jelikož Španělsko na severu sousedí s Francií, snoubí se španělská kuchyně také s tou francouzskou. V každém regionu pak můžete ochutnat jídla, která jsou typická pouze pro něj. Španělská kuchyně je zkrátka ráj pro labužníky.

To platí také pro paellu recept, paellu mylně spousta návštěvníků Španělska považuje za mezinárodní jídlo tohoto jižanského národa, avšak opak je pravdou. Paella nalézá své kořeny ve Valencii. Ochutnat však dnes můžete ve Španělsku také jiné typy paelly než pouze typickou valencijskou. Ačkoliv na první pohled příprava paelly můžete vypadat velmi složitě, vězte, že to zvládnete také Vy. Španělské recepty www.spanelskerecepty.cz Vás totiž k úspěšné přípravě paelly přivedou krok po kroku.

Ukuchtit si tak z pohodlí domova můžete například paellu na katalánský způsob. Ve španělštině pak tuto lahůdku najdete pod názvem Arroz a la Catalana. K její přípravě budete potřebovat artyčoky, loupané pražené mandle, rýži, klobásky, vepřové maso, sádlo, rajčata, sterilovaný hrášek, cibuli, česnek, vývar, sůl a petržel. Podrobný postup najdete na výše uvedené webové adrese, stejně jako typ na alkoholický nápoj, který dodá Vaší večeři příjemnou atmosféru. Vaření se tak pro Vás stane skvělým zážitkem.

31. 08. 2015